Adventáře 2016

tumblr_ogi63vjviy1rc0yuao1_500

Po roce Vánoce, Vánoce přicházejí. Zpívejme přátelé!

Rok se s rokem sešel a už nám zase cpou v supermarketech toho červeného panďuláka, který ubíjí chudáka našeho malého Ježíška. A ještě po nás chtějí, ať nakupujeme plno dárků. Shame on them!

Ale Vánoce, advent přináší i jedno pozitivum – adventní kalendáře!

Ne, nemyslím tím ty obyčejné papírové kalendáře s okénky ukrývající kousek čokolády. Či takový stromeček či něco podobného s kapsičkami, do kterých nastrkáte nějaké sladkosti pro děti (aneb něco takového viselo u nás doma, když jsem byla malá.) Na to už jsme moc velcí (tak proč mám jeden papírový s čokoládovými okénky na pokoji?).

V dnešním světě internetu máme všude na internetu různé adventní kalendáře. Ale jaké všechny?

Seriálové adventní hádanky | Serialzone.cz

Nejsem si už přesně jistá, kolikátým rokem už tyhle adventní hádanky běží. Čtvrtým? Vím, že se jich účastním od začátku a je to jeden z důvodů, proč se těšit na Vánoce. Zase budu moci trápit svůj mozek snahou přijít na to, o jaký seriál vlastně jde. Loni jsem takhle nad tím asi dvakrát přemýšlela v hospodě. Ale vždyť přeci dává smysl u piva řešit hádanky, ne?

Je přitom jedno, jestli ten seriál znáte nebo ne. Většinu těch seriálů jsem stejně předtím neznala. Razí se zásada, popiš co vidíš! (V angličtině či češtině)

A když nedokážete na nic přijít, tak stačí vlézt do diskuze k letošnímu adventáři a požádat o nápovědu. Za chvíli vám jich pár přijde do zpráv.

Btw. ty letošní už mám zatím všechny úspěšně vyřešené! To je tak, když vám to nedopřeje klidu, dokud to nevyřešíte.

Filmové adventní hádanky | kfilmu.net

Tenhle adventář je letošní novinkou, protože loni ještě kfilmu.net neběželo. Tuším ale, že se jedná o stejné tvůrce. Přesto se mi zdají ty filmové o něco jednodušší. Alespoň zatím tam nebylo nic, u čeho by si člověk nějak extra lámal hlavu.  Taky se tu razí zásada, popiš, co vidíš.

Mé jméno, má krev: 24 adventních příběhů | wattpad.com

Víte, jak si na sebe můžete nastražit bič? Když se upíšete, že každý den napíšete příběh, což opravdu není jednoduché. Chudák Kat, přejme jí, ať se jí to podaří. Podpořme ji přitom hvězdičkou. Můžete si ten příběh i přečíst. Ale doporučuju mít proto načtený její příběh Mé jméno, má krev. Minimálně aspoň část příběhu.

Je to totiž fanfiction na Harryho Pottera. První díl se odehrává v poberovské době, druhý za Harryho studií a současný třetí se týká nové generace. Je tam tedy nějaké rozmezí asi 40 let, ve kterých je schovaná spousta vánočních příběhů, které neznáme. Nyní se je dozvíme.

P.S. Já osobně si tyhle příběhy dávám jako odměnu za to, že uhádnu seriálové a filmové hádanky.

Vlogmas  – Adventní kalendář 2016 | acupofstyle.cz

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XSThFwqplaw]

Pokud napsat každý den příběh je těžké, tak natočit a sestříhat každý den vlog bude ještě těžší. Nemám ponětí, jestli se do tohohle pouští ještě nějací další Youtubeři. Já teda žádné další, kteří by se do vlogmasu pouštěli nesleduju. Ale holky z ACoS jsem do tohohle článku vybrala i především díky jejich vánoční soustěži. Každý den probíhá soutěž o nějaký dárek a nejedná se jen o nějaké malé blbinky. Však tam byli i věci z Pandory a už to značí, že se jedná o vážně hodnotné dárky. Prakticky nemusíte ani sledovat jejich vlogmasy, jen každý den něco napsat na jejich instagram podle instrukcí.

Adventní kalendář ČT 2016 | decko.ceskatelevize.cz

Na tenhle kalendář lezte asi jenom ze dvou důvodů:

1 – jste malé dítě, které si chce zahrát hry

2 – hodláte prokrastinovat

Hry jsou tam značně primitivní, nudné. Taky jsou zaměřené jenom na děti. Pro nás ostatní to znamená jenom prokrastinaci.

A teď čistě pro zajímavost a pro navození vánoční nálady: Tenhle článek píšu na hodině ICT médií, zatímco se probírá Excel. Látku úspěšně ignoruju, protože jsme to brali už na střední. Ale zhruba někde mezi MJMK adventářem a ACoS adventářem nám vtrhli do učebny Mikuláš, anděl a dva čerti. Vzhledem k tomu, že jsem na obrazovce měla svůj rozepsaný článek (zrovna jsem vkládala obrázek), žádný excel, vedle notebooku rozjezené sušenky (moje snídaně), tak můžu být ráda, že mě čerti neodnesli. A to jsem ani nemusela říkat básničku!

Jaké adventáře sledujete vy?

One Reply to “Adventáře 2016”

  1. Nice post. I used to be checking continuously this weblog and I am impressed!
    Very useful information particularly the closing phase 🙂 I handle such
    info a lot. I used to be seeking this certain information for a long time.
    Thanks and good luck.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *