Dojmy s koncmi #03 – Glee aneb seriál, který trval příliš dlouho

Tohle nejsou máloznámé seriály. Pokud jste občas zapnuli televizi nebo se trochu zajímali o americké seriály, určitě jste o nich slyšeli. Možná jste i některé z nich zbožňovali. Ale přestože kdysi zářily na vrcholu slávy, konce už nejsou tak fajn.

Pozor! Článek obsahuje SPOILERY. Dávejte si pozor, o jakém seriálu si co čtete.

A začneme s…

Glee

Další seriál ze střední, jak jejich, tak mojí. Dobře si to načasovali v době, kdy začaly být muzikály populární. Možná to odstartoval právě tenhle seriál. Přezpívávali všechny možné známé písničky a většinou i zdařile. Popravdě pro mě to bylo kolikrát poprvé v jejich verzi, co jsem ty písničky slyšela. Jo, jsem trochu ostuda.

První série

Na tom začátku je škoda, že se to všechno hodně soustředí kolem Rachel, Finna a těhotenství Quinn. Tohle je hlavní zápletka první série a ostatní postavy jsou trochu upozaděné.

Druhá série

Tady už mají ty postavy mnohem víc prostoru. Překvapivý je coming out u Santany a Brittany. Taky jedna z nejlepších sérií.

Třetí série

Ty třetí série jsou z nějakého důvodu ty nejlepší. Jako by se to tady pořádně rozjelo, mělo to grády. Tady to hlavně vrcholilo v tom, že pro spousty studentů přišel čas maturity a museli řešit, co dál se svým životem. Byla by tu proto možnost, po tomhle seriál ukončit. V nejlepším se má přeci přestat, ne? Dovedu si představit krásný happy end, jak se členové sboru rozejdou každý svým směrem vstříc novým dobrodružstvím. Ale ne, tady ten konec soustředili jenom na Rachel.

Čtvrtá série

Rachel si tvůrci extrémně oblíbily, že se ji rozhodly tady následovat i do New Yorku. Ok, beru to. Ale kdyby to aspoň tak nemíchali s těmi nováčky a zajímaly se trochu i o ostatní postavy. Třeba Quinn jsem si hodně oblíbila a ona úplně vymizela. Nedávno jsem se dozvěděla, že to bylo proto, že se s tvůrci neschodla na vývoji své postavy, proto ze seriálu odešla.

Pátá série

Stá epizoda, opakování starých čísel, bezva nápad. (Ačkoliv nové zpracování mojí oblíbené písničky Loser Like Me se mi nelíbilo.) Konečně se vykašlali na všechny nováčky a soustředili se jen na staré postavy v New Yorku. Takhle to mělo vypadat už v minulý sérii (ale pořád mi chybí Quinn s Puckem). A jsou z nich konečně i hvězdy!

P.S. Jo, a toho s Finnem je škoda a je to smutný, ale to se holt stává.

Šestá série

Jak jsem byla ráda, že se přesunuli do New Yorku, tak tady se mi nelíbí, jak se vrací do Ohio. Nic se jim nedaří a jsou z nich pomalu jen zkrachovalí umělci. Tenhle celý seriál je o tom, jak se loseři stávají hvězdama. Tak když už z nich ty hvězdy vybudovaly, nemusí z nich dělat žádné zkrachovalce. Obzvlášť když je to tak přitažené za vlasy. Který idiot by pustil dál ten pilot o Rachel, kde jim spadnou světla do scény? Za to by spíš lítaly pokuty a vyhazovy pro osvětlovače (či kameramana, produkčního, producenta, kdokoliv to tam měl na starosti)!

Konec

Ale ten závěrečný konec? Super. Bohužel nemohli udělat ten úmyslný konec s Finnem učícím ve sboru, kam by za ním přijela Rachel. Ale možná byl tenhle konec lepší. Minimálně tu měli prostor i všechny postavy. Rachel vyhrávají cenu Emmy a nosící dítě Blaine a Kurta? Skvělé! Závěrečná píseň, kde se objevily všechny, fakt všechny postavy? Awesome! Akorát tenhle konec mohl přijít tak o jednu sérii dřív…

Jaký je váš názor na Glee?

A příští sobotu se podíváme, jak na tom bylo Pretty Little Liars.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *