Odzbroj Potterheada!

Jdeš po ulici, míříš na tramvaj a na sobě máš svoji havraspárskou šálu. Náhle před sebou na zastávce tramvaje spatříš někoho s mrzimorskou šálou. Zarazíš se. I on tě zpozoruje a ztuhne.

Vzápětí oba dva začínáte zběsila hrabat ve svých batozích. Tak honem, kde to jenom je? Peněženka, diář, deštník… Ha! Tady je!

Vytahuješ hůlku. Máš štěstí, jsi rychlejší. Míříš s ní na mrzimoráka a voláš: „Expelliarmus!“

On se zaráží a nakonec rezignovaně odkláda svůj batoh. Krčí rameny. Prohrál. Tobě se právě povedlo získat pár bodů pro svoji kolej.

Jdete k sobě blíž a dáváte se do řeči. Vyměňujete si přezdívky a při čekání na tramvaj se pak bavíte o svém Potterovském světě.

Mezitím můžete oba dva slavit, protože ledy byli prolomeny. Právě jste se oba zapojili do projektu/soutěže Odzbroj Potterheada.

Tenhle nápad jsem dostala v pátek, když jsem si vzpomněla na pár příspěvků v české potterheadské skupině na facebook. Teď v zimě lidé častokrát nosí svoje kolejní šály, ale někteří mají problém za někým takovým přijít, oslovit ho a pozdravit ho, natož dát se do řeči o potterovských věcech.

A to páteční ráno, když jsem nastupovala do tramvaje s tím, že jsem si zapomněla svoji zmijozelskou šálu, se mi v hlavě objevil tenhle nápad na Odzbroj Potterheada. Když nám pak v kavárně vypadla elektřina a já neměla co dělat, tak se mi povedlo i rozmyslet pravidla.

Pro začátek na odzbrojení někoho potřebuješ (překvapivě) hůlku a musíš mít na obě nějaké viditelné Potterheadské znamení – kolejní šála, relikvie smrti, obraceš času, placka…

Za každé takového odzbrojení získáš 5 bodů pro svoji kolej, pokud někdo odzbrojí tebe, tak ztrácíš 1 bod. Na konci měsíce pak vítězná kolej získá školní pohár. Pokud se budeš pokoušet podvádět (shame on you!), tak ztracíte 50 bodů.

Právě nad tím podváděním jsem nejvíce přemýšlela. Známe lidi, někdo to určitě zkusí. Proto jsem si vedení záznamů začala představovat ve formě fóra. Tam do určitě sekce napíšete, koho jste odzbrojili. On pak na to zareaguje a potvrdí to. Případně to napíše rovnou ten odzbrojený.

Jenže mnohem větší problémem by asi bylo, jestli by se do toho lidi zapojili. Když někdo nemá odvahu na to, aby někoho oslovil, tak kde by vzal odvahu na něj máchat hůlkou? Na takové lidi apeluji, aby to brali jako výzvu. No, tak lidi, kvůli vám mě to vůbec napadlo. A co se může stát? Buď získáte pár bodů nebo získáte jeden trapný pokus. I ty trapné pokusy totiž mají svojí výhodu. Budete mít další zářez a větší šanci cenu Největšího odvážlivce. A pokud se ten někdo pak připojí do soutěže, tak zíkáte i dalších deset bodů pro svojí kolej.

Je to příležitost stmelit naši českou potterheadskou komunitu. Jinde na světě natáčí různé fanouškovské filmy, muzikály. Tady v Čechách můžeme vyjít do ulic a místo Pokémonů lovit další Potterheady. Teď je to na vás. Kdo z vás se chce zapojit?

Edit: Fórum už běží na www.odzbrojpotterheada.9e.cz

30 Replies to “Odzbroj Potterheada!”

    1. V tomhle týdnu se v příštích následujících dnech pustím do založení. Buď zítra, jestli budu prokrastinovat při výuce anebo navečer… Jen se modlím, aby mi to při vytváření fóra neházelo stejný problém jako posledně. Jinak se to protáhne, dokud to nevyřeším.

  1. Rády by jsme se s kamarádkou zapojily, ale nemáme ani šálu, ani hůlku. Možná by jsme mohli sehnat přívěsek relikvie smrti, ale záleží kdy to začne.

    1. Děti, děti, ale tohle přece není vůbec žádný problém… (Kvízová otázka, na kterou divadelní hru touhle větou narážím?)
      Jako hůlku seberte klacek na zemi (pokud se budete nudit, můžete si ho i nějak zkrášlit, ořezat, namalovat, polepit…) a jako potterheadské znamení vám stačí vyhrnout si rukáv, namalovat si fixkou znamení zla a směle se pustit do boje. A pokud nejste tak zmijozelští, můžete zkusit i jizvu na čele, ale to pak hůř zakryjete.

      1. Řekla bych,že narážíš na Takovouto normální rodinku,jen nevím zda se to hraje i v divadelním provedení…
        Každopádně by mě zajímalo,jak by sis to třeba v zimě s tím znamením zla představovala,to jako budu lítat neustále s vyhrnutým rukávem? Fakt si po obličeji malovat nehodlám a ani nevím,zda bych si toho u druhých všimla…

  2. Já bych to hecovala, problém je spíš s tím znamením.. to by asi chtělo pořešit.. (Hlavně mám špatnou kolejní šálu a za nebelvír rozhodně hrát nebudu :DD) Taky je dost velká možnost, že by jsme odzbrojovali i další potterheady, kteří o tom nevědí/nehrají, což by bylo asi zbytečné.. Chtělo by to něco specifického a viditelného, něco co budou mít jen hráči, ale přitom to bude mít na sobě nějaký znak koleje do které patří….

    1. Tak odzbrojíš někoho, kdo o tom neví a aspoň se o tom dozví. Jestli začne hrát, získáš za něj body…
      A jinak mě teoreticky napadají placky s logem Odzbroj Potterheada (poznámka: získat to logo) se zeleným/červeným/žlutým/modrým pozadím jako rozlišení koleje, ale problém je, kde ty placky získat?

      1. myslím že sposta znás je hodně šikovná tak bychom ty placky nějak vyrobili a poslali si je přes poštu nebo bychom udělali jen logo, to by se alo sem každý by si to potom mohl vytisknout a natepit na nějakou starší placku co už nenosí

      2. jako nejlepší by byli placky s tím logem a barvou… Jednoduché a chytré. Obrázek který by měl mít na placce je jasný podle koleje. Nebyli by žádně zmatky. A potom myslím, že jsme všichni dostatečně kreativní na to abychom samy vymysleli nějaký způsob jak vytvořit z toho placku

  3. Super nápad, když každý z nás dá vědět svým kámošům, tak mi neříkejte, že se to nedozví celé Česko do pár chvil 🙂
    Dejte vědět co nejdřív, kdy bude fórum!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *